שם לטיני: Monachus monachus albiventer
שיוך טקסונומי: מחלקת היונקים, סדרת הטורפים הימיים, משפחת כלבי הים
שיוך טקסונומי לטיני: Class Mammalia, Order Pinnipeia, Family Phocidae
סטטוס בישראל: נכחד
תפוצה מקורית: חופי ישראל הדרומיים, טנטורה וראש הנקרה
בית גידול: חופים חוליים או סלעים מוגנים

כלב הים הנזירי מצוי בים השחור ובים התיכון. בעבר היו פרטים מזדמנים לעתים לחוף הים התיכון של ישראל. ישראל אהרוני מספר על ארבעה פרטים של כלב ים נזירי שנתפסו בחוף הכרמל, בשנת 1934 ניצודו שני פרטים בחוף דור הבונים, ב-1953 נראה פרט ליד ראש הנקרה וב-1958 נראה הפרט האחרון באזור נחשולים. בלבנון התקיימה אוכלוסייה של מין זה עד שנות ה-70 ומאז הוכחדה גם היא. כפי הנראה מקור הפרטים שהזדמנו לישראל הוא האוכלוסייה בלבנון. הסיבה העיקרית להכחדה – ציד והפרעה בבתי הגידול.